Strandkonst av Ingemar Strandh

Ingemar Strandh - målare

Mitt namn är Ingemar Strandh. Jag är född och uppvuxen i nordligaste Skåne, i en liten ort som heter Killeberg. Mina föräldrar hade ett bageri/konditori, så jag är uppfödd på wienerbröd. Nej så är det inte, jag fick annan mat också.

Jag har bott i Stockholm i över 25 år. Målat har jag gjort i hela mitt liv, men det var när jag gick på utställningen "1880-tal i nordiskt måleri" som det tog fart. Jag var "tvungen" att testa olja. Sedan dess har jag experimenterat med gråtoner, undersökt vattnets olika skiftningar, lekt med perspektiv, svettats med lövverk i skugga och sol.................... Det är faktiskt svårt att sluta måla.

I början av 2000 talet lockade min målarkompis Gina mig till Florens där jag "föll pladask" för italienskt 1400 och 1500 tal. Detta har följts av  studieresor till Venedig, Rom , Milano och Florens igen.

År 2000 var jag med och startade Fatbursgruppen tillsammans med Gina Göransson och Barbro Dagerman. 

Vad målar jag? Det jag känner för! Oftast blir det realistiska målningar med lite naiva inslag. Jag tycker också om att måla abstrakt. Då är färgen det viktigaste, men när man betraktar målningarna efteråt så ser man att jag har mycket geometriska inslag i målningarna.

Sist men inte minst älskar jag att måla stilleben. Motivet rör ju inte på sig. Skönt. De flesta andra motiv hämtar jag från Stockholm och Medelhavet, men också från min sommarträdgård i Skåne.

Jag hoppas du får nöje av mina bilder Hör gärna av dig på  "kontakt" ovan.

 

"Penelope". Olja på duk.